Noore ukraina kunstniku Oleksandra Poplinska tööde näitu "Ühtekuuluvus"

Tallinna Volikogu seintel on üles pandud noore ukraina kunstniku Oleksandra Poplinska tööde näitu "Ühtekuuluvus". Varsti on võimalik tutvuda ja osta neid suurepäraseid töid Lüüra majas. Oleme väga rõõmsad sellise koostöö üle.

"Eestis elavad paljude rahvuste esindajad. Eesti on muutunud paljudele uueks koduks. Rahvakunst, selle vormid ja liigid sõltuvad mitmetest faktoritest ja saavad pajatada meile ühe või teise rahva ajalugu. Kolides teisse riiki inimesed toovad kaasa osakese nende omapärasest kultuurist.

Valides kujutisi mina püüdsin esitleda erinevatele rahvustele iseloomulikku vormi ja värvi mitmekesisust. Vaatamata meie erinevustele on olemas ka midagi meid ühendavat – see on armastus looduse vastu ja ühtekuuluvus sellega, keskkonna ja kultuuri vastastikmõju. See kõik on nii armas ja lähedane igaühele meist. Kohtumiseni. Teie Oleksandra"

© 2024 Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram